Onze opdrachten.

Samen met deze klanten is het ons gelukt om waarde te creëren:

Ace & Tate - Cargoroo (II) - Veloretti (III) - Enviolo - Smyle - FEST - Veloretti (II) - WATT Mobility - Cybersprint - Cargoroo (I) - Amslod - Veloretti (I) - Fietsenwinkel.nl

Ace & Tate

Groeikapitaal voor internationale expansie

Mobis is trots Ace & Tate te hebben bijgestaan in het aantrekken van groeikapitaal ten behoeve van de verdere internationale expansie.

Dank aan Ace & Tate voor de prettige samenwerking en het vertrouwen tijdens dit proces.

Ace & Tate.

Cargoroo

EUR 10m investeringsronde

Na de eerste financieringsronde is Mobis trots op haar rol als adviseur van Cargoroo bij de EUR 10m financieringsronde. Met het aantrekken van The Sharing Group en PDNH als nieuwe aandeelhouders is de onderneming goed gepositioneerd om de internationale groei door te zetten.

Dank aan Cargoroo voor de prettige samenwerking en het vertrouwen tijdens dit intensieve proces!

Cargoroo. Newport Capital. The Sharing Group PDENH

Veloretti

Verkoop Veloretti aan PON

Na de eerdere twee financieringsrondes is Mobis trots op haar rol als adviseur van Veloretti bij de verkoop aan PON. Met het aantrekken van PON als aandeelhouder is de onderneming goed gepositioneerd om de snelle groei door te zetten en een sterke positie in te nemen in het urban E-bike segment.

Dank aan Ferry Zonder en Jitse Rupp voor de prettige samenwerking en het vertrouwen tijdens dit intensieve proces!

Veloretti. PON

Enviolo

Exit readiness proces enviolo management

Samen met het enviolo management team werkte Mobis aan een exit-readiness traject en ondersteunde wij het team bij de transactie met Inflexion. Voornaamste aandachtsgebieden waren het voorbereiden van de MT leden, het opstellen van het financiele model en algemene procesondersteuning.

Door de investering in enviolo, heeft Inflexion een belang in de aantrekkelijke en snel ontwikkelende fietsindustrie. enviolo is een sterk groeiende fabrikant van schakelsystemen voor de e-bike industrie. De unieke naven worden gebruikt door top spelers in de fietsindustrie zoals Riese & Muller, Veloretti, Kalkhoff en Specialized.

Enviolo. Inflexion.

Smyle

Fundraising voor scale-up in duurzame en plasticvrije mondverzorging

Na verschillende crowdfunding campagnes wilde de oprichters van Smyle op zoek gaan naar investeerders met toegevoegde waarde. Eind 2021 is Mobis een lange termijn samenwerking aangegaan met Smyle om de onderneming te ondersteunen bij haar financieringsrondes. Vooraf is er gezamenlijk een strategie bepaald waarin er verschillende kapitaalbronnen worden aangesproken.

Naast een succesvolle crowdfunding campagne, zijn er verschillende angel investors ingestapt door middel van convertibles.

Smyle.

FEST

Financieel sparringpartner bij direct-to-consumer design meubel merk

FEST is een snelgroeiend en uniek DTC meubel merk, met eigen winkels in Nederland en in België. Mobis is sinds 2021 betrokken bij FEST en ondersteunt de onderneming bij verschillende financiële vraagstukken voor verdere groei en Europese uitrol.

Met FEST heeft Mobis een uitgebreid financieel model opgesteld en de (alternatieve) financieringsmogelijkheden in kaart gebracht. Gezamenlijk met de founder en de CFO zijn er meerdere routes, zoals crowdfunding, in gang gezet om de succesvolle groei van FEST voort te kunnen zetten.

FEST.

Veloretti

Groeikapitaal na succesvolle lancering E-bike

Na de eerdere financieringsronde begin 2021 heeft Mobis Veloretti opnieuw bijgestaan voor het aantrekken van het groeikapitaal. Als vervolg op de succesvolle lancering van de E-bike afgelopen zomer, gaat Veloretti dit jaar de productie significant opschalen. Met deze financiering is Veloretti in staat om de ambities voor 2022 waar te maken en om meer grip te krijgen op de supply chain.

Dank aan Ferry Zonder en Jitse Rupp voor de prettige samenwerking en het vertrouwen. We kijken uit naar wat 2022 gaat brengen!

Veloretti.

WATT Mobility

Groeifinanciering en strategische investeerder voor WATT Mobility

In slechts 4 jaar tijd wist WATT zich te vestigen tussen de trendy stadsfietsmerken. De betaalbare E-bikes hebben een onderscheidend minimalistisch design en zijn inmiddels verkrijgbaar in 10 Europese landen bij 170 resellers.


Deze financieringsronde is opgebouwd uit een mix van verschillende kapitaalbronnen. Naast de investering van Bloomit is er ook schuldfinanciering (bancair en achtergesteld) aangetrokken. Met deze financiering is WATT goed gepositioneerd om de groei in Europa te versnellen.

WATT Mobility Bloomit Ventures.

Cybersprint

Financial modeling voor fundraising

Ter voorbereiding op een Series B fundraising heeft Mobis een uitgebreid financieel model opgebouwd om de dynamieken in de onderneming en de onderliggende softwarecontracten goed uit te werken. Samen met CFO Maarten Timmerman, is het SAAS model zorgvuldig en flexibel opgebouwd.


Uiteindelijk is het model erg nuttig gebleken toen de onderneming in een dual-track proces terecht kwam, waarin zowel een fundraising als exit werden verkend. Als gevolg van dit proces is de onderneming in 2021 verkocht aan Darktrace.

Cybersprint

Cargoroo

Deelmobiliteit aanbieder met behoefte aan groeikapitaal en asset financiering.

In 2017 hebben de ondernemers achter Cargoroo de basis gelegd om een platform met elektrische bakfietsen te ontwikkelen. Mede uit eigen ervaring, maar ook sterk overtuigd dat door opkomst van de elektische bakfiets, er een serieus alternatief voor het gebruik van de auto zou ontstaan. Na een succesvolle start in o.a. Haarlem en Den Haag heeft de deelaanbieder zichzelf als buurtbakfiets op de kaart weten te zetten. Om de verdere uitrol te realiseren, is Cargoroo samen met Mobis op zoek gegaan naar een passende financiering voor de vloot en de groei van de onderneming.


Na een intensief proces heeft dit geleid tot het aantrekken van een aantal sterke partners. Met MHC Mobility, is er een basis gelegd voor de financiering van de bakfietsen. Het groeikapitaal is ingevuld door Elevant Ventures en een groep ervaren private investeerders. Hiermee is ook de wens van Cargoroo ingevuld om een basis te leggen voor verdere internationale opschaling en maakt het zich klaar om de leidende deelaanbieder van bakfietsen in Europa te worden.

Cargoroo. Newport Capital. MHC Mobility.

Amslod

Een snel groeiend direct-to-consumer E-bike merk op zoek naar een financiële partner.

In 2015 zijn Ronald Meppelink en Bert Jonkeren begonnen met het E-bike merk Amslod. Door de snelle groei van de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de Nederlandse E-bike markt. Het bedrijf was klaar voor de volgende groeifase en ging samen met Mobis op zoek naar partner die Amslod kan bijstaan in de verdere professionalisering en groei van de organisatie.


Na een uitgebreid competitief proces heeft dit geleid tot de samenwerking met NewPort Capital, een ondernemende investeringsmaatschappij die naadloos aansluit bij de ambities van Amslod.

Amslod. Newport Capital.

Veloretti

Een digital native brand die online floreert zoekt financiering voor groei en werkkapitaal.

In 2012 is Ferry Zonder begonnen met Veloretti nadat hij geen geschikte fiets kon vinden met een mooi design en een acceptabele prijs. Door de jaren heeft de onderneming een enorme online fanbase opgebouwd en krijgt het merk veel waardering van haar klanten. Om de groei te versnellen en de toenemede volumes aan te kunnen, ging Veloretti samen met Mobis op zoek naar een schuldfinanciering die hierbij past.


Door het financieringsvraagstuk duidelijk in kaart te brengen en door te spreken met verschillende type financiers, is het gelukt om een passende financiering op te tuigen die flexibiliteit geeft naar de toekomst toe.

Veloretti.

fietsenwinkel.nl

De juiste partijen bij elkaar aan tafel zetten om verder te komen.

Na een strategische heroverweging heeft SPX namens NPM Capital de International Bike Group bijgestaan in de herstructurering van de onderneming. Hieruit zijn een drietal carve-outs ontstaan waaronder Fietsenwinkel.nl. Gezamenlijk met het management heeft SPX een nieuw fundament onder de onderneming gelegd om weer te kunnen groeien. Daarbij was er de behoefte om een partner aan te trekken met een lange termijn visie op omnichannel fietsretail en ervaring in deze markt.


Mobis heeft een aantal geschikte kandidaten kunnen aandragen die passen bij de fase en cultuur van Fietsenwinkel.nl. Gezamenlijk met PMG Groep is er een solide basis ontstaan waarmee de toekomstige groei van Fietsenwinkel.nl is gewaardborgd.

Fietsenwinkel.nl. PMG Group. NPM Capital.