Onze opdrachten.

Samen met deze klanten is het ons gelukt om waarde te creëren:

Veloretti (II) - WATT Mobility - Cargoroo - Amslod - Veloretti (I) - Fietsenwinkel.nl

Veloretti

Groeikapitaal na succesvolle lancering E-bike

Na de eerdere financieringsronde begin 2021 heeft Mobis Veloretti opnieuw bijgestaan voor het aantrekken van het groeikapitaal. Als vervolg op de succesvolle lancering van de E-bike afgelopen zomer, gaat Veloretti dit jaar de productie significant opschalen. Met deze financiering is Veloretti in staat om de ambities voor 2022 waar te maken en om meer grip te krijgen op de supply chain.

Dank aan Ferry Zonder en Jitse Rupp voor de prettige samenwerking en het vertrouwen. We kijken uit naar wat 2022 gaat brengen!

Veloretti.

WATT Mobility

Groeifinanciering en strategische investeerder voor WATT Mobility

In slechts 4 jaar tijd wist WATT zich te vestigen tussen de trendy stadsfietsmerken. De betaalbare E-bikes hebben een onderscheidend minimalistisch design en zijn inmiddels verkrijgbaar in 10 Europese landen bij 170 resellers.


Deze financieringsronde is opgebouwd uit een mix van verschillende kapitaalbronnen. Naast de investering van Bloomit is er ook schuldfinanciering (bancair en achtergesteld) aangetrokken. Met deze financiering is WATT goed gepositioneerd om de groei in Europa te versnellen.

WATT Mobility Bloomit Ventures.

Cargoroo

Deelmobiliteit aanbieder met behoefte aan groeikapitaal en asset financiering.

In 2017 hebben de ondernemers achter Cargoroo de basis gelegd om een platform met elektrische bakfietsen te ontwikkelen. Mede uit eigen ervaring, maar ook sterk overtuigd dat door opkomst van de elektische bakfiets, er een serieus alternatief voor het gebruik van de auto zou ontstaan. Na een succesvolle start in o.a. Haarlem en Den Haag heeft de deelaanbieder zichzelf als buurtbakfiets op de kaart weten te zetten. Om de verdere uitrol te realiseren, is Cargoroo samen met Mobis op zoek gegaan naar een passende financiering voor de vloot en de groei van de onderneming.


Na een intensief proces heeft dit geleid tot het aantrekken van een aantal sterke partners. Met MHC Mobility, is er een basis gelegd voor de financiering van de bakfietsen. Het groeikapitaal is ingevuld door Elevant Ventures en een groep ervaren private investeerders. Hiermee is ook de wens van Cargoroo ingevuld om een basis te leggen voor verdere internationale opschaling en maakt het zich klaar om de leidende deelaanbieder van bakfietsen in Europa te worden.

Cargoroo. Newport Capital. MHC Mobility.

Amslod

Een snel groeiend direct-to-consumer E-bike merk op zoek naar een financiële partner.

In 2015 zijn Ronald Meppelink en Bert Jonkeren begonnen met het E-bike merk Amslod. Door de snelle groei van de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de Nederlandse E-bike markt. Het bedrijf was klaar voor de volgende groeifase en ging samen met Mobis op zoek naar partner die Amslod kan bijstaan in de verdere professionalisering en groei van de organisatie.


Na een uitgebreid competitief proces heeft dit geleid tot de samenwerking met NewPort Capital, een ondernemende investeringsmaatschappij die naadloos aansluit bij de ambities van Amslod.

Amslod. Newport Capital.

Veloretti

Een digital native brand die online floreert zoekt financiering voor groei en werkkapitaal.

In 2012 is Ferry Zonder begonnen met Veloretti nadat hij geen geschikte fiets kon vinden met een mooi design en een acceptabele prijs. Door de jaren heeft de onderneming een enorme online fanbase opgebouwd en krijgt het merk veel waardering van haar klanten. Om de groei te versnellen en de toenemede volumes aan te kunnen, ging Veloretti samen met Mobis op zoek naar een schuldfinanciering die hierbij past.


Door het financieringsvraagstuk duidelijk in kaart te brengen en door te spreken met verschillende type financiers, is het gelukt om een passende financiering op te tuigen die flexibiliteit geeft naar de toekomst toe.

Veloretti.

fietsenwinkel.nl

De juiste partijen bij elkaar aan tafel zetten om verder te komen.

Na een strategische heroverweging heeft SPX namens NPM Capital de International Bike Group bijgestaan in de herstructurering van de onderneming. Hieruit zijn een drietal carve-outs ontstaan waaronder Fietsenwinkel.nl. Gezamenlijk met het management heeft SPX een nieuw fundament onder de onderneming gelegd om weer te kunnen groeien. Daarbij was er de behoefte om een partner aan te trekken met een lange termijn visie op omnichannel fietsretail en ervaring in deze markt.


Mobis heeft een aantal geschikte kandidaten kunnen aandragen die passen bij de fase en cultuur van Fietsenwinkel.nl. Gezamenlijk met PMG Groep is er een solide basis ontstaan waarmee de toekomstige groei van Fietsenwinkel.nl is gewaardborgd.

Fietsenwinkel.nl. PMG Group. NPM Capital.